Rezidencija na Rijksakademie | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Rezidencija na Rijksakademie

Rijksakademie van beeldende kunsten poziva umjetnike i umjetnice na prijavu jednogodišnje ili dvogodišnje rezidencije u Amsterdamu.

ROK: 01.10.2022
  • A
  • +
  • -

Rijksakademie van beeldende kunsten otvara prijave na razvoj umjetničkog kroz jednogodišnje ili dvogodišnje razdoblje u Amsterdamu. Rijksakademie okuplja međunarodnu, multidisciplinarnu, eksperimentalnu i kritički angažiranu umjetničku zajednicu.

Rezidenti_ce su podržani ateljeom, produkcijskim budžetom i stipendijom, kao i nizom mogućnosti umrežavanja i razmjene, uključujući dijalog među kolegama i posjete širokom spektru vodećih umjetnika. Imaju pristup tehničkim radionicama, kao i opsežnoj knjižnici i povijesnoj zbirci. Omogućene su i konzultacije sa stručnjacima tehničkih područja koji potiču praktične, inovativne i suradničke pristupe produkciji. Traže se umjetnici i umjetnice koji_e su spremni iskoristiti ove resurse na najbolji način. Provodeći do dvije godine na rezidenciji, ulazi se u otvoreni proces u kojem umjetnici_e imaju priliku produbiti svoju praksu i istraživati nove teritorije, unutar i izvan umjetničkog polja.

Odabrani umjetnici uglavnom imaju završeno BA / MA obrazovanje i moraju imati najmanje 2-3 godine samostalne profesionalne prakse. Svake godine slobodna su oko 22 mjesta za razdoblje od rujna 2023. do kolovoza 2024. godine, s mogućnošću boravka još godinu dana.

Prijaviti se možete ispunjavanjem internetskog obrasca za prijavu na web stranici Rijksakademie od 1. rujna do 1. listopada.

Pitanja je moguće uputiti na mail

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 13.07.2022