Rezidencija u Kaunasu | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Rezidencija u Kaunasu

Rezidencijalni program otvoren je umjetnicima i umjetnicama iz CreArt mreže, prije svega slikare i slikarice, fotografe i fotografkinje te novomedijske umjetnike i umjetnice.

ROK: 07.08.2020

Otvoren je natječaj za dva umjetnika ili umjetnice iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za rezidencijalni program u Kaunasu u razdoblju od 9. rujna do 9. listopada 2020. u prostorima "Domus Pacis".

Rezidencijalni program, obzirom na opremljenost studija, usmjeren je na slikare i slikarice, fotografe i fotografkinje te novomedijske umjetnike i umjetnice (mogućnost rada s novom IT, 3D opremom i foto laboratorijem u Art Centru).

Umjetniku/ci će biti osigurani putni troškovi (do 500 eura), studio za rad, smještaj, honorar, troškovi materijala kao i upoznavanje lokalnih umjetnika/ca te prilika za prezentaciju rada na grupnoj izložbi i tiskana publikacija.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu. Detalji poziva i on-line obrazac za prijavu dostupni su na stranicama pozivatelja

Rok prijave je 7. kolovoza 2020.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 29.07.2020