Rezidencija u Q21/MuseumsQuartier | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Rezidencija u Q21/MuseumsQuartier

Otvorene su prijave za dvomjesečnu rezidenciju u Beču na koju se mogu prijaviti umjetnici_e, kustosi_ce i teoretičarke_i.

ROK: 06.12.2020
  • A
  • +
  • -

ERSTE Fondacija poziva na prijave za rezidencijalni program namijenjen kandidatima_kinjama iz srednje, istočne i jugoistočne Europe. Umjetničke rezidencije osmišljene su za umjetnike, kustose i teoretičare suvremene vizualne umjetnosti iz Hrvatske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije a namijenjene su istraživanju u području njihovih pojedinačnih interesa. Iz svake zemlje izabrat će se jedan sudionik ili sudionica, a od izabranog kandidata_kinje iz Hrvatske očekuje se da na rezidenciji u Beču provede listopad i studeni 2021. godine.

Istraživački fokus rezidencije trebao bi omogućiti sudionicima da uzmu predah od pritiska svakodnevne naporne produkcije i nađu vremena da se posvete svom specifičnom interesu. Sudionici_e imaju priliku dva mjeseca živjeti i raditi u jednom od studija u MuseumsQuartier u centru Beča. Apartmani nude prostor za život te radni prostor, ali ne nude dovoljno prostora za umjetnička djela velikih dimenzija. Tijekom boravka, sudionicima se nude različite prilike za upoznavanje. Svaki sudionik_ca dobit će mjesečnu stipendiju u iznosu od 1050 eura.
 
Rezidencijalni program za umjetnike u Q21/MuseumsQuartier u Beču dio je dugogodišnjeg nastojanja ERSTE Fondacije da pruži podršku za suvremenu umjetnost i ojača poziciju onih koji je stvaraju, naročito u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Rezidencijalni program realiziraju zajedno organizacije Tranzit, Igor Zabel Association i Kolekcija Kontakt
 
Više informacija o postupku prijave potražite u punom tekstu poziva. 
 
Rok za prijavu je 6. prosinac.
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 23.10.2020