Rezidencijalni program u Litvi | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Rezidencijalni program u Litvi

Otvoren je natječaj za rezidencijalni program namijenjen umjetnicima i umjetnicama iz područja slikarstva, fotografije i novih medija.

ROK: 20.06.2018

Otvoren je natječaj za četiri umjetnika/ce iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Kaunasu (Litva) koji se održava u prostorima "Domus Pacis" u razdoblju od 26. rujna do 26. listopada 2018. 

Rezidencijalni program, obzirom na opremljenost studija, usmjeren je na slikare, fotografe i novomedijske umjetnike (mogućnost rada s novom IT, 3D opremom i foto laboratorijem u Art Centru)

Umjetniku/ci su osigurani putni troškovi, studio za rad, honorar te naknada troškova za materijal. Rezidencija uključuje i mentora za upoznavanje grada i znamenitosti, upoznavanje s lokalnim umjetnicima te javno prezentiranje radova stvorenih tijekom rezidencije (grupna izložba 4 umjetnika) i tiskanu publikaciju.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a koji imaju boravište ili prebivalište u gradu Zagrebu. Odabrani umjetnici/e dužni su ostaviti jedan rad gradu Kaunasu, i napisati par rečenica dojmova s rezidencije. 

Cjelovit tekst natječaja pročitajte ovdje

Rok prijave je 20. lipnja 2018. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 09.05.2018