Rezidencijalni program u Litvi | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Rezidencijalni program u Litvi

Pozivaju se redovni članovi/ce zagrebačkog HDLU-a na prijavu za rezidencijalni program u litavskom Kaunasu.

ROK: 20.07.2019

Otvoren je natječaj za 4 umjetnika/ce iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Kaunasu u razdoblju od 10. rujna do 10. listopada 2019. u prostorima "Domus Pacis". Rezidencijalni program usmjeren je na slikare/ice, fotografe/kinje i novomedijske umjetnike/ice. Studio je opremljen za rad s novom IT i 3D opremom te foto laboratorijem.

Izabranim kandidatima/kinjama organizatori će pokriti putne troškove (do 500 eura), osigurati studio za rad i smještaj kao i honorar (350 eura) te troškove materijala (do 250 eura). Od izabranih kandidata/kinja očekuje se prezentacija rada na grupnoj izložbi.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi/ce HDLU-a koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili su rođeni u Zagrebu. Potrebno je priložiti dokaz u obliku osobne iskaznice ili putovnice. U slučaju da je adresa prebivališta drugačija od boravišta potrebno je uvjerenje MUP-a o boravištu u gradu Zagrebu ili rodni list.

Status članstva moguće je provjeriti slanjem maila tajništvu ili računovodstvu HDLU-a. 

On-line obrazac za prijavu dostupan je na linku, a prije prijave potrebno se registrirati.

Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jednom PDF-u: 

– osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);

– u slučaju da je adresa boravišta drugačija od prebivališta potrebno je uvjerenje MUP-a o prebivalištu u gradu Zagrebu;

– kratki životopis na engleskom jeziku;

– kratko obrazloženje predloženog projekta na engleskom jeziku (najviše 1 stranica A4);

– dokumentacijski materijal vezan za projekt (najviše 5 fotografija).

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012.  godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

Cjelovit tekst natječaja dostupan je na linku, a sva preostala pitanja možete uputiti putem maila.

Rok prijave je 20. srpanj, a rezultati će biti objavljeni nakon 10. kolovoza.

 

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 08.07.2019