Rezonantnost prostora kao element izvedbe | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Rezonantnost prostora kao element izvedbe

Day of the Year je audiovizualni projekt skladatelja i glazbenika Alena Sinkauza i Nenada Sinkauza, videoumjetnika Ivana Marušića Klifa i oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića.

30.06.2018 , Pula - Bivša vojarna Karlo Rojc

FOTO: Damir Žižić

  • A
  • +
  • -

U okviru programa Ljeto u Dnevnom i ciklusa Koncerti u dvorištu Rojca u subotu, 30. lipnja s početkom u 22 sata u DC-u Rojc održat će se audiovizualni koncert 181st Day of the Year. 

Day of the Year audiovizualni je projekt skladatelja i glazbenika Alena Sinkauza i Nenada Sinkauza, videoumjetnika Ivana Marušića Klifa i oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića u kojem kroz improvizacijske glazbene i vizualne tehnike predstavljaju proces trenutnog stvaranja audiovizualne kompozicije.

Arhitektura prostora svojim izgledom i akustičkim karakteristikama uvelike uvjetuje ishod svake pojedine izvedbe. Zbog kompleksnog procesiranja gitara, basa, raznih objekata, mikrofona i pickupa kao osnovnih izvora zvuka, pa i pripremljenih zvučnih zapisa, svojstva razglasa i rezonantnost prostora postaju bitan segment ukupne zvučne slike.

Video se bazira isključivo na živom materijalu s videokamera i zvučno reaktivnih analognih uređaja, pa izgled scene, dvorane ili u ovom slučaju dvorišnog prostora bivše vojarne Karlo Rojc u Puli, postaje sastavni element ukupnog ugođaja. Svakim nastupom mijenja se naziv performansa kojem se pridodaje redni broj dana u godini, naglašavajući time neponovljivost i jedinstvenost svake izvedbe.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 28.06.2018