Rezultati istraživanja Nacionalne zaklade | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Rezultati istraživanja Nacionalne zaklade

Nacionalna zaklada je na temelju provedenog savjetovanja započela izradu svoje Strategije djelovanja za razdoblje od 2012. do 2015. godine.

  • A
  • +
  • -

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva od rujna do prosinca prošle godine provodila je savjetovanje s predstavnicima zainteresirane javnosti. Cilj savjetovanja bio je ocijeniti dosadašnju provedbu Strategije djelovanja Nacionalne zaklade za razdoblje 2008. do 2011. te predložiti nove strateške ciljeve i poboljšanja za iduće  četverogodišnje razdoblje od 2012. do 2015. godine. 

Savjetovanje je provedeno elektroničkim putem i na izravnim regionalnim sastancima s predstavnicima organizacija civilnoga društva, održanim u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu. U savjetovanju je sudjelovalo četristotinjak osoba,  uglavnom iz organizacija civilnoga društva, no također i iz tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne  samouprave te drugih institucija i pojedinaca. 

Rezultati istraživanja pokazali su da je Nacionalna zaklada prepoznata u nevladinom, neprofitnom sektoru kao prvi javni donator koji je uveo financiranje institucionalnih podrški razvoju i stabilizaciji udruga, što je omogućilo veću zapošljivost u organizacijama civilnoga društva i zadržavanje stručnjaka i stručnjakinja u tim organizacijama. Cjelokupan tekst analize i preporuka dostupan je ovdje.

Izvor: NZRC 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 19.01.2012