Rijetka, kvalitetna i vrijedna izdanja | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Rijetka, kvalitetna i vrijedna izdanja

Udruga Domino u suradnji s Platformom Doma mladih organizira jednodnevni sajam knjiga nezavisnih izdavača, a u sklopu događanja održava se javna diskusija i program za najmlađe.

11.03.2018 , Split - Beton kino
  • A
  • +
  • -

Nakon dva sajma nezavisnih izdavača održanih u Zagrebu tijekom prethodne dvije godine, udruga Domino u suradnji s Platformom Doma mladih u nedjelju, 11. ožujka organizira sajam knjiga koji će se održati u Kinu Beton od 10 do 18 sati.

Za sve zaljubljenike u knjigu i one koji će to tek postati, osmišljen jej jednodnevni sajam uz nekolicinu izdavača čija izdanja se mogu naći po sniženim sajamskim cijenama. S obzirom na sve lošije stanje u nakladništvu te u distribucijskoj mreži, a zbog toga i na lošu dostupnost nekih kvalitetnih i vrijednih izdanja, organizator je odlučio ovu manifestaciju organizirati i van Zagreba, a prvi grad u kojemu sajam gostuje je Split. 

Kako bi se što bolje mapirale potrebe izdavaštva i knjige kao medija u Splitu, na tu je temu u sklopu događanja organizirana i javna diskusija. Osim razgovora i prodaje knjiga, održava se i poseban program za najmlađe.

Radionicu / pričaonicu o ugroženim vrstama od 11 do 14 sati vodit će Maja Maar, ilustratorica koja će predstaviti svoju bojanku Klimatske promijene, koja najmlađe kroz zanimljive ilustracije uči o nužnosti očuvanja okoliša i kako svi mi svojim postupcima možemo utjecati na očuvanje planete. Bojanka, koju će svatko od djece dobiti da je ponese kući i nastavi bojanjem oživljavati Majine ilustracije, osmišljena je tako da i roditelji mogu bojati s djecom, kako bi ona učila o klimatskim promjena, ali i što kvalitetnije provela vrijeme sa svojim roditeljima.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.02.2018