Risk Change | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Risk Change

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci poziva umjetnike/ice na rezidencijalni boravak u 2020. godini.

ROK: 15.12.2019

MMSU poziva umjetnike i umjetničke kolektive na razvoj umjetničkih prijedloga u formi predavanja, radionica i javnih intervencija u sklopu rezidencijskog boravka u Rijeci. Rezidencije će se održati između 6. veljače i 18. ožujka 2020. godine, a minimalno trajanje pojedinog boravka iznosi dva tjedna.

Riječ je o završnom program projekta Risk Change, a on će se fokusirati na pokušaje utvrđivanja i prepoznavanja mehanizama koji pridonose održavanju povijesnih stereotipa i transformaciji kolonijalističkog nasljeđa u današnjici. 

"U aktualnom pozivu za umjetničke rezidencije inspirirani smo pitanjima provincijalizacije i društvene razjedinjenosti u kojoj su sve prisutnije razlike između povlastica onih na pozicijama moći i nezadovoljstva onih na društvenim marginama, ekonomski raslojenih i onemogućenih u udruživanju. Zanimaju nas prilozi koji su posvećeni stvaranju solidarnijeg okruženja, a koji se kao i u posljednjoj izložbi projekta Risk Change projekta, Mi nismo kao oni, obračunavaju s mitovima o superiornosti jedne skupine nad drugom i ukazuju na njihov fikcionalni i pseudoznanstveni karakter", stoji u tekstu poziva.  

Više o projektu i načinu prijave potražite ovdje.

Rok za prijavu je 15. prosinac.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 13.11.2019