Ritam zločina | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Ritam zločina

Izložba Slobodana Tomića koncepcijski je zamišljena kao instalacija koja obuhvaća seriju grafičkih otisaka i 3D animaciju.

10.07.2013 - 31.07.2013 , Sisak - Galerija Striegl

Svake godine Gradska galerija Striegl raspisuje poziv umjetnicima za izlaganje, te na temelju pristiglih prijava galerijski savjet izabire tri izložbe koje će biti predstavljene u Sisku. Izabrane izložbe imaju za cilj predstaviti, afirmirati i valorizirati suvremeno umjetničko stvaralaštvo. Nakon izložbe mlade zagrebačke slikarice Vanje Trobić, slijedi druga u nizu odabranih izložbi: izložba splitskog grafičara i profesora na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Slobodana Tomića naslovljena Ritam zločina.

Slobodan Tomić je rođen u Splitu 1960. Diplomirao na ALU u Sarajevu 1984. god., odjel grafika, u klasi Dževada Hoze. 1985. god. pohađa poslijediplomski studij grafike u Beogradu, u klasi B. Krsmanovića. Docent je na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje kolegije Grafika i 3D oblikovanje. Izlaže na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i svijetu. Također sudjeluje na festivalima eksperimentalnog i animiranog filma. Eksperimentira na području grafike, animacije i novih medija. 

Izložba je otvorena od 10. do 31. srpnja

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 08.07.2013