Ritmična igra transformacije i identiteta | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Ritmična igra transformacije i identiteta

TIPSY Ballroom kroz koncept clubbing bala spaja primijenjenu i vizualnu umjetnost te elektronsku glazbu u jedinstvenu cjelinu inspiriranu maskirnim i karnevalskim praksama.

10.02.2018 , Rijeka - Filodrammatica

U subotu, 10. veljače s početkom u 22 sata  TIPSY Ballroom evocira stari sjaj riječkih građanskih karnevalskih balova. U renesansnoj raskoši dvorane Filordrammatica u konceptu clubbing bala spajaju se primijenjena i vizualna umjetnost te glazba koje tvore jedinstvenu cjelinu inspiriranu maskirnim i karnevalskim praksama.

Nastupaju DJ, producent i live izvođač Le Chocolat Noir, istaknuti izvođač ljubljanske elektronske scene Lavka te rezident TIPSY programa di.merkl. Za svjetlo i vizualne efekte zadužen je umjetnik OBLIK3.

Samo događanje prati i kreativna kampanja realizirana u suradnji s inicijativom Novi karneval. Kolektiv se poigrao motivom maske kroz kojeg istražuju pitanje identiteta, transformacije i izvrnute društvene stvarnosti. Snimanje se održalo u Filodrammatici, a grafizam maski suprotstavljen je pomalo dekadentnoj dvorani. Uz zvuk, boju i ritam, na simboličkoj razini, ispunjava se i drevna tradicija tjeranja tame i zime te dočeka proljeća.

Cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna prije ponoći te 50,00 nakon ponoći. Ulaznice se mogu nabaviti na ulazu u dvoranu.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.02.2018