Robotika Noir | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Robotika Noir

Otvoren je poziv za prijave na radionicu posvećenu izrađivanju robota inspiriranih noir kinematografijom.

ROK: 16.06.2015
  • A
  • +
  • -

Radionica Robotika Noir pod vodstvom Vedrana Relje bit će održana 20. i 21. lipnja u Radioninom labu. Robotika Noir radionica je na kojoj će polaznici izrađivati robotička bića koja će biti inspirirana povijesnim periodom i kulturom nazvanom noir, te će se u elektronički kontekst utkati motivi iz noir kinematografije. Voditelj i polaznici tako će novim hibridnim elektroničkim bićima udahnuti "tamne strane" ovog povijesnog perioda pokušavajući interpolirati zagonetnost, oniričnost i melodramatičnost u tehnologiju, ne izbjegavajući pri tome romantiziranost ili humor. Vedran Relja bavi se robotičkim inovacijama, te izrađuje tehnička rješenja i umjetničke instalacije za mnoge dizajnere i umjetnike, dijelove kazališne scenografije i rekvizite, dijelove za potrebe tuninga i styinga automobila, custom elemenata namještaja i pomagala za osobe s posebnim potrebama. 

Radionica je podjednako namijenjena početnicima i naprednim polaznicima, a svakoj grupi bit će podijeljeni zadaci prema interesima. Maksimalni broj polaznika radionice je 12, a na sudjelovanje se pozivaju svi učenici, studenti, umjetnici, hakeri, biolozi te svi entuzijasti zainteresirani za ovaj specifični vid robotike. Kotizacija za radionicu za članove Radione, nezaposlene, učenike, studente te umirovljenike iznosi 100 kuna, dok za zaposlene iznosi 150 kuna. Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način: općom uplatnicom ili e-bankarstvom; pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu); pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684; opis plaćanja: Radionica "Robotika Noir". Kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Prijaviti se možete putem elektroničke pošte do 16. lipnja, uz slanje kratkog teksta o sebi i razlozima prijave na radionicu.

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 26.05.2015