Rođendanski drum 'n' bass | kulturpunkt

Najave Party

<

Rođendanski drum 'n' bass

Močvara najavljuje da jedan od najcjenjenijih izvođača elektronske glazbe u svijetu, LTJ Bukem, dolazi na 13. rođendan Močvare.

13.04.2012 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

LTJ Bukem, pravim imenom Danny Williamson, počeo se baviti produkcijom u kasnim 1980-ima, te je početkom 1990-ih bio prihvaćen kao lider i inovator u drum'n'bassu i jungleu. Ono što ga je izbacilo u orbitu, bilo je njegovo prvo izdanje, Logical Progression, koje je proglašeno najutjecajnijom pločom toga vremena. Nakon što je izdao Logical Progression, uslijedio je niz pjesama koje spadaju u klasike drum'n'bassa (Atlantis, Horizons, Music). Bukem je producirao i remiksao neke od najboljih svjetskih drum'n'bass i crossover kompilacija i bez ikakvog preuveličavanja ga se može nazvati sastavnom silom napretka drum'n'bass scene u svojem možda i najzanimljivijem periodu. Osim što je stekao važnu ulogu u drum'n'bass miljeu, Bukem je dio svoje slave stekao i kao osnivač etikete Good Looking, jedne od respektabilnijih izdavačkih kuća elektroničke glazbe u svijetu. Zajedno s MC Conradom, koji i ovoga puta dolazi s njim, već je nekoliko puta nastupio u Hrvatskoj.

Uz Bukema i Conrada nastupit će i Funk Guru i Danny Bwoy

Funk Guru jedan je od osnivača confusiona, ekipe odgovorne za neke od najboljih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih desetak godina (Illectricity Festival, Illectric Funk, Videoskop, playground! itd.), a DJ-anjem se bavi od svoje četrnaeste godine. Nakon niza godina posvećenih drum'n'bassu, 2005. se okreće dubstepu, a u posljednjih par godina kombinira veoma raznolik spektar žanrova elektroničke glazbe, od apstraktnih beatova Flying Lotusa, novog vala techna Bena Klocka, pa sve do post dubstep ritmova Joya Orbisona i minimalističnog drum'n'bassa Rockwella, dok će za ovaj party pripremiti set prepun drum'n'bass klasika. 

Pravim imenom Danijel Handjal, Danny Bwoy glazbom se bavi dugi niz godina no njegovo se ime po prvi put spominje u pjesmi Come With Us čiji rad potpisuje u suradnji s tandemom PCP (Filip Motovunski & Boost). S istim dvojcem kreće u organizaciju glazbenog Input Festivala. Zanimanje za DJ-ing pokazuje od trenutka kad je ugledao prvu ploču te ubrzo kreće s učenjem. Nastupao je, između ostalog, na Outlooku, Seasplashu, Drami i Bass Explotionu. Njegovo se ime spominje na partyima uz Benny Pagea, Filipa Motovunskog, Rahmaneea, Dataxa, Rottena, Sven Nalisa, Kanđiju, Popaja Mikrofonđiju itd. Član je Trip to Ziona. Zvuk po kojem je prepoznatljiv jest "mash up" drum 'n' bass pravaca od jump upa i junglea do neura i drumstepa. 

Ulaznice u pretprodaji stoje 90 kuna, a na dan održavanja 110 kuna. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 11.04.2012