Roditeljstvo iza rešetaka | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Roditeljstvo iza rešetaka

Izložba Rešetke nisu prepreke predstavlja rezultate projekta Udruge Roda i Studija dizajna koji je adresirao probleme roditelja-zatvorenika i njihove djece.

17.04.2018 - 04.05.2018 , Zagreb - Galerija HDD
  • A
  • +
  • -

U utorak, 17. travnja u 19 sati u HDD galeriji otvara se izložba Rešetke nisu prepreke. Izložbom se predstavlja istoimeni projekt koji su 2015. godine pokrenuli Udruga Roda i Sudij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je adresirao probleme roditelja-zatvorenika, odnosno djece čiji se roditelji nalaze u nekima od hrvatskih zatvora i kaznionica. Baziran na metodama participativnog dizajna, projekt je imao za cilj razviti održivi model financiranja njihovih susreta, a dosad su u sklopu njega realizirane dvije radionice na kojima su sudjelovali studenti Studija dizajna, njihovi mentori i zatvorenici. Izložba predstavlja na njima nastale prototipove, ali i cijeli proces i strukturu projekta.

Izložba Rešetke nisu prepreke je nastavak serije izložbi kojima se predstavljaju inovativne edukacijske aktivnosti na Studiju dizajna, započete 2016. izložbama Dva primjera sa Studija dizajna: Dizajn za društvene promjene i Svjetla Budućnosti te je dio galerijske programske linije Studije slučajeva. Autorica koncepcije izložbe je Andrea Hercog.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 17.04.2018