Rooftop Session | kulturpunkt

Najave Party

<

Rooftop Session

Austrijski kulturni forum i Illectricity festival slave dugogodišnju suradnju na krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

12.06.2015 - 13.06.2015 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

Već šest desetljeća Austrijski kulturni forum svoje aktivnosti usredotočuje na promicanje suvremene kulturne razmjene, a kao partnera u promociji austrijske elektroničke glazbe izabrao je CFSN i Illectricity Festival s kojima surađuje već više od deset godina. U suradnji su doveli u Hrvatsku neke od najzanimljivijih austrijskih underground glazbenika poput: Bauchklang, Dorian Concept, Gustav, Microthol, Clara Moto, SimonOff, Elektro Guzzi, te Joyce Muniz, Ogris Debris, The Clonious i Cid Rim.

Za 60. obljetnicu skupa su pripremili party Rooftop Session koji će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Uz CFSN DJ-a (itch, Funk Guru & phillipe) nastupit će i Dorian Concept feat. Cid Rim & The cloniOUs te Kozmodrum feat. Janko Novoselić, Elvis Penava, Ivan Kapec, Hrvoje Galler & Goran Delać

Dorian Concept čini bečki samouki multiinstrumentalist i producent Oliver Thomas Johnson koji će na ovom Rooftop Sessionu nastupiti s Cid Rimom, glazbenikom koji funk upliće u hip hop i eksperimentalnu elektroniku te ClonOUsom, bečkim glazbenikom koji spaja jazz zvukove i moderne zvukove hiphopa. Sva trojica glazbenika čine bend Jacob's Salty and Bamboozling Ladder (JSBL).

Kozmodrum je sastav glazbenog stila nazvanog Organic Dance Music kojeg obilježavaju strukture preuzete iz techna, housa, junglea te dubstepa te se susreću s tradicijama jazza i fusion glazbe. Na Rooftop Sessionu pridružit će im se Janko Novoselić, Elvis Penava, Ivan Kapec, Hrvoje Galler i Goran Delać.

Party se održava na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u petak 12. lipnja od 19 sati do 1 sat ujutro. Ulaz na party je besplatan s prijavom na adresu elektroničke pošte, a popis vrijedi do 21 sat. 

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 08.06.2015