Ručak u Grazu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Ručak u Grazu

Animirano-eksperimentalni film Ane Hušman Ručak uvršten je na grupnu izložbu u galeriji Medienturm u Grazu.

Ručak, animirano-eksperimentalni film Ane Hušman predstavljen je na skupnoj izložbi pod nazivom Again and again and once more? Latitudes koja je postavljena u galeriji Medienturm u Grazu od 27. svibnja do 3. rujna. Izložba predstavlja radove Claudie Aravene Abughosh, grupe Chto delat?, Daniele Comani, Marianne Flotron, Andree Geyer; Melanie Gilligan, Nine Höchtl, Stefana Panhana, Dite Pepe i Petra Hrubesa, Laure Ribero, Franka Westermeyera i Sylvije Boisseau te Carey Young, a uz Anu Hušman, od hrvatskih umjetnika na izložbi sudjeluje i Siniša Labrović.

Izložba Again and again and once more? Latitudes bavi se imaginarnim, simboličkim i stvarnim strukturama djelovanja i obrascima ponašanja. Kako navodi Sabine Winkler, kustosica izložbe, pitanju o "ispravnom" ponašanju prethodi opća nesigurnost koja pogađa kako individualne tako i društvene načine djelovanja.

Film Ručak (2008) tematizira pravila lijepog ponašanja na koja nailazimo u bontonima, a posebno običaje pri jelu i piću u situaciji ručka. Prema poznavanju pravila ponašanja raspoznaje se tko je civiliziran, a zajedničko jedenje jedno je od glavnih mjesta na kojima se to znanje ispituje.

Izvor: Bonobo studio

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 27.05.2011