Rudnici zajedničke prošlosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Rudnici zajedničke prošlosti

Izložba Rudnici kulture – od industrijske do umjetničke revolucije dio je projekta zaštite i revitalizacije vrijedne rudarske baštine na području bivše Jugoslavije.

13.01.2018 - 18.01.2018 , Čakovec - Klub Prostor

Metal Guru, Sretno

Nakon gostovanja u Dubrovniku i Splitu, Clubture turneja projekta Rudnici kulture – od industrijske do umjetničke revolucije bit će dovršena izložbom koja se održava od 13. do 18. siječnja u Klubu Prostor u sklopu čakovečkog Centra za mlade.

Rudnici kulture (Mines of Culture) projekt je međunarodne, međuregionalne suradnje na području zaštite i revitalizacije vrijedne rudarske baštine u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, pokrenut 2013. godine.

Prva faza dovršena je prošle godine osnivanjem udruge Rudnici kulture – regionalna suradnička platforma sa sjedištem u Labinu. Do sada je obavljeno opsežno istraživanje te je prikupljena i digitalizirana velika količina građe o rudnicima na teritoriju bivše države. Također je objavljena monografija Rudnici kulture i istoimena brošura - vodič kroz rudarsku baštinu od Slovenije do Makedonije, a realizirane su i tri izložbene turneje koje su obuhvatile 14 uglavnom bivših ili još uvijek aktivnih rudarskih lokaliteta i mjesta na čitavom području bivše Jugoslavije, s postavom radova suvremenih umjetnika iz svih do sada uključenih zemalja. 

Detaljnije informacije o izložbi dostupne su na internetskoj stranici projekta.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.01.2018