Rudnik kao izvor nadahnuća | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Rudnik kao izvor nadahnuća

Izložba Tiranska prisutnost predmeta donosi skulpture i nađene objekte koje je Vladimir Knežević napravio ili sakupio tijekom rada u Rudniku Ljubija i nakon odlaska u mirovinu.

14.04.2018 - 28.04.2018 , Labin - KUC Lamparna
  • A
  • +
  • -

U subotu, 14. travnja u 20 sati u Galeriji KuC-a Lamparna u Labinu u sklopu sastanka regionalne suradničke platforme Rudnici kulture i izložbenog ciklusa V.I.T.R.I.O.L. otvara se samostalna izložba Tiranska prisutnost predmeta samoukog kipara Vladimira Kneževića.

Izložbom će biti obuhvaćene skulpture i nađeni objekti koje je Knežević napravio ili sakupio tijekom svog rada u Rudniku Ljubija i nakon odlaska u mirovinu. 

Po profesiji rudarski tehničar, Knežević je rođen 1948. godine u Ljubiji (BiH, autonomni distrikt Prijedor), gdje i danas živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a radni vijek proveo kao konstruktor u nekadašnjem Rudniku željezne rude "Ljubija".

Sveobuhvatni stvaralački opus autora iznikao je upravo iz njegovog dugogodišnjeg rada u Rudniku Ljubija, koji je još uvijek izvor njegovog umjetničkog nadahnuća.  Član je Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske i Udruženja likovnih umjetnika Prijedora. Do sada je u zemlji i inozemstvu samostalno izlagao 22 puta, a kolektivno više od 40 puta, te je autor 5 skulptura za javne prostore.

Izložba je otvorena do 28. travnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.04.2018