S ulice, iz dubine društva | kulturpunkt

Najave Festival

<

S ulice, iz dubine društva

Uzbudljiva imena evropskog kazališta, zanimljivi izvedbeni koncepti na neobičnim lokacijama, građanski performativ, aktivistički doprinos zajednici - novi Zadar snova je pred nama.

07.08.2017 - 14.08.2017 , Zadar - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Osam dana suvremenih izvedbenih umjetnosti, ili jednostavno – novog kazališta, još jednom ispočetka, s ulice, iz dubine društva trajat će od 7. do 14. kolovoza.

"S nama u novom izdanju borave i rade Ersan Mondtag, vruće ime njemačke kazališne scene, Berlinčanin, pandurovske estetike i frljićevske ubojitosti, mladi lav novosviještenog evropskog integriranog doba; Aleksandra Niemzyk, vizualna umjetnica i filmska redateljica iz Poljske i Graeme Cole, dramaturg, filmski redatelj, spisatelj, Englez, te Katarina Hallus, Austrijanka koja je nakon glume završila i studij lutkarstva u Berlinu. 

Također iz Austrije nam dolazi pisac i lingvist, Goran Novaković, naše gore list. Nekad Zadranin Edo Maajka posjećuje stanovnike Bronxa, a festival će otvoriti naše prvakinje Nina Violić i Senka Bulić. Produkcijska ekipa je dobila pojačanje iz Splita, tu je mlada umjetnica i studentica filma Andrea Resner.

Ovogodišnji partneri festivala su zadarska plesna udruga InFluX i Domino, propulzivna udruga izvedbenih umjetnosti iz Zagreba. Na poziv inicijative Zadar Civil pridružilo se mnoštvo dragih ljudi ovog grada te će njihov doprinos oploditi kreativan, snažan i građansko-aktivistički momentum festivala. Za svaku od ovogodišnjih produkcija je moguće da postanu trajne, igralište na Bronxu na koje je naslonjeno još važnije pitanje kvalitetnijeg suživota u zajednici, Noć performansa ili Večer na Daskama.., klice su čije plodove se veselimo gledati u budućnosti. 

Ove godine Zadar snova napokon se pomiče prema rezidencijalnom i radnom mjestu produkcijskog druženja, mjestu susreta, razmjene informacija, iskustava ali i artističkih koncepata, kušanja hrane i svih drugih lijepih stvari koje taj pristup donosi", najava je organizatora.

Raspored potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.08.2017