Sakupljač Dubrovnik | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Sakupljač Dubrovnik

Akcija Art radionice Lazareti Sakupljač Dubrovnik nastavlja se, a svi zainteresirani građani su pozvani sudjelovati donošenjem osobnih predmeta i drugih memorabilija.

ROK: 01.07.2020

Art radionica Lazareti objavila je da se akcija Sakupljač Dubrovnik nakon pauze zbog pandemijske krize nastavlja te je pozvala sve zainteresirane građane da joj doprinesu donođenjem osobnih predmeta.

Kako stoji u pozivu, izložba Sakupljač Dubrovnik zamišljena je kao “postepena, kumulativna, gradnja odnosa između izložbenog prostora, donesenog predmeta, priče o njemu; kao i gradnja odnosa između donesenih predmeta i priča međusobno. Kao zajedničko polagano stvaranje sobe osobnih čuda, kao prepoznavanje narativa o kolektivnom i osobnom, pojedinačnom i općem. O nekom ja, o nekom meni, o nama, o pripadanju, o zajednici... Osnovna i polazna točka je da se iz svakog osobnog predmeta može čitati ono zajedničko. Kao prepoznavanje. Izložbu je moguće vidjeti i kao zabavu, kao nostalgični izlet, kao nasumičnu zbirku predmeta, kao zbirku kratkih priča, kao montažni narativni niz, kao uspomenu.”

Među dobrodošle priloge spadaju: osobni i svakodnevni predmeti, suveniri, fotografije, novine, novinske članke, gramofonske ploče i kasete, nevraćene video kasete, knjige, tehnički uređaji i razni drugi dokumenti vremena; iskaznice, ulaznice, plakati, otrgnute stranice kalendara, kuharice, zaboravljene stranice albuma, dnevnika, spomenara; crteže, tekstove i druge memorabilije.

Sakupljač Dubrovnik produžit će trajanje do srpnja 2020. godine, a detaljnije informacije dostupne su na Facebook stranici akcije.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 07.05.2020