Samoarhivirajte se! | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Samoarhivirajte se!

Radionicu dokumentiranja i arhiviranja za organizacije civilnog društva u splitskom Domu mladih vode Miljenka Buljević i Dunja Kučinac iz Centra za dokumentiranje nezavisne kulture.

12.03.2016 - 13.03.2016 , Split - Kino klub Split
  • A
  • +
  • -

Platforma Doma mladih organizira besplatnu radionicu dokumentiranja i arhiviranja za organizacije civilnog društva, koja će se održati 12. i 13. ožujka u prostorijama Kino kluba Split

Radionicu vode Miljenka Buljević i Dunja Kučinac iz Centra za dokumentiranje nezavisne kulture, a namijenjena je organizacijama civilnog društva s naglaskom na one koje djeluju u području nezavisne kulture i mladih te one okupljene oko splitskog Doma mladih. 

Cilj je radionice razviti stručnost i materijalne kapacitete organizacija civilnog društva kroz stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja dokumentiranja i arhiviranja, a razmatrat će se i mogućnost razvoja zajedničkih resursa kao što su arhivski prostor, digitalizacijska oprema, te digitalna pohrana koje bi organizacije mogle zajednički koristiti. 

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti upitnik. Na radionicu je potrebno donijeti primjerke (fizičkih i digitalnih) materijala koje organizacija želi arhivirati te, ako je moguće, laptop. 

Program radionice potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.03.2016