Samostalni višenamjenski prostor | kulturpunkt

Najave Instalacija

<

Samostalni višenamjenski prostor

Socijalna instalacija Kunststation/Kulturna stanica multimedijalnog umjetnika Nikole Vukmanića istovremeno je umjetnički artefakt, mjesto za okupljanje i pozornica.

22.06.2017 - 05.07.2017 , Karlovac - Trg bana Jelačića
  • A
  • +
  • -

KA-MATRIX u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura - Hibridni grad .017 na trgu bana Jelačića organizira postavljanje socijalne instalacije Kunststation // Kulturna stanica multimedijalnog umjetnika Nikole Vukmanića.

Osnovni smisao kulturne stanice je privremeno korištenje nekadašnjeg glavnog gradskog trga kako bi se različitim kulturnim i društvenim programima kroz dva tjedna dao novi sadržaj središnjem prostoru stare gradske jezgre. Instalacija Nikole Vukmanića postat će istovremeno umjetnički artefakt, mjesto za okupljanje i druženje građana i pozornica za predstavljanje kulturne i društvene scene.

Građani će od 22. lipnja do 5. srpnja moći pogledati i sudjelovati u programima koji će se odvijati na otvorenoj sceni, a obuhvatit će nastupe glazbenika, likovnih i multimedijskih umjetnika, grafitera i street artista, performera, plesnih umjetnika i aktivista. Umjetnička instalacija postaje višenamjenski prostor koji egzistira samostalno, ali i zajedno s cijelim prostorom trga i govori o stalnom nedostatku zajedničkog adekvatnog prostora za izvedbenu, multimedijalnu i konceptualnu umjetnost u gradu i građanima daje novo privremeno mjesto za izvedbu i druženje. 

Uz već definiran program poziv je i dalje otvoren svima koji se žele uključiti i predstaviti svoj rad.

Raspored potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.06.2017