Sanjiva psihodelija | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Sanjiva psihodelija

U sklopu Booksinog glazbenog programa Škrabica nastupaju kantautori Ivan Škrabe i Zvonimir Varga.

30.03.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 30. ožujka, u 20.30 sati u sklopu Booksinog glazbenog programa Škrabica nastupit će mladi kantautori Ivan Škrabe i Zvonimir Varga.

Ivan Škrabe je u svijetu undergrounda dobro poznato ime, čak i u regionalnim okvirima, a uz to što svira, ovih je dana završio prvu knjigu poezije. Njegovu glazbu najčešće opisuju pridjevom "sanjiva" i imenicom "psihodelija", on je jedan od novih odmetnika glazbeno poetskog kolektiva iz zemalja bivše SFRJ te dio pjesničke družine Pjesnici dodira. Na ovoj će Škrabici svirati nove, nikad svirane pjesme.

Zvonimir Varga je pozornost na sebe, osim glazbom, skrenuo neobičnim koncertima koje je održavao u zatvorima ili na vlastitom balkonu. Stihovi su mu razoružavajuće iskreni, na trenutke čak i bolno emotivni, a pratnja im je samo akustična gitara ili klavir. Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu. Kao i na svim dosadašnjim koncertima, i u Booksi će se predstaviti upravo na takav način.

Ulaz na Škrabicu je besplatan, a cjelokupni iznos dobrovoljnih novčanih priloga koji će se prikupiti u škrabici ide glazbenicima. Škrabicu uređuje i vodi Andrija Škare.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.03.2017