Sanjivi pop iz Brightona | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Sanjivi pop iz Brightona

Malo tko je znao za Fear of Men kad je agilni zagrebački promotor Lynx Lynx Music u listopadu 2014. u Močvaru doveo ovu grupu.

30.09.2016 , Zagreb - Močvara

FOTO: Eleanor Hardwick

  • A
  • +
  • -

Pokazalo se međutim da je u pitanju bio odličan izbor jer je trojka iz Brightona, uživo pojačana još jednom članicom, potvrdila da hvaljeni studijski materijal prate iznimno uvjerljivi živi nastupi.

Početci ovog britanskog dream pop benda sežu u 2011. kad je studentica umjetnosti Jessica Weiss snimila ambijentalnu glazbu koja je pratila kratke filmove koji su bili dijelom njenog diplomskog rada. Na izložbi na kojoj su se našli i njeni filmovi srela je gitarista Daniela Falveya s kojim je ubrzo počela kreirati glazbu i raditi prve sobne snimke koje su im trebale poslužiti kako bi u bend privukli dodatne članove, što im je ubrzo i uspjelo, pa su ulaskom bubnjara Michaela Milesa nastali današnji Fear of Men

Nakon odlično prihvaćenog prvog albuma Loom i još bolje prihvaćene europske turneje koja je uslijedila, bend se zaputio na selo dva sata vožnje od Brightona kako bi snimili nastavak ove lijepe glazbene priče, na kojem su spajanjem raznih utjecaja još jednom uspjeli kreirati prekrasno mračnu modernu pop glazbu.

Rezultat svega je njihov drugi album Fall Forever, nedavno izašao na Kanine Records, istoj etiketi za koju su objavili i svoj prvijenac Loom.

Koncert će se održati u petak, 30. rujna, a ulaznice po cijeni od 45 i 55 kuna možete nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13). Na ulazu će stajati 70 kuna. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.07.2016