Sanjivo i nadrealno | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Sanjivo i nadrealno

Izložbom Zamisli Francusku - Fantastično putovanje Maia Flore tematizira francusku kulturnu baštinu.

08.06.2015 - 01.07.2015 , Zagreb - Medijateka Francuskog instituta

Agence VU' / Atout France, Maia Flore

  • A
  • +
  • -

Izložba fotografija mlade francuske umjetnice Maie Flore stiže i u Zagreb u sklopu manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj. Zamisli Francusku – Fantastično putovanje naziv je ove izložbe u kojoj mlada umjetnica tematizira francusku kulturnu baštinu. U svojim zanimljivim fotografijama umjetnica propituje granice stvarnoga i imaginarnoga, pa one nerijetko dobivaju nadrealne odlike. U prostor fotografske slike uvodi i sebe samu da bi na maštovit i originalan način pokazala slavne francuske gradove, crkve, muzeje te kroz suvremeni prikaz obnovila znamenitosti Francuske. 

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Tijekom višemjesečnoga programa multidisciplinarnoga karaktera koji obuhvaća više od 150 događanja u 22 grada, hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznajući s inovativnim dostignućima Francuske. 

Maia Flore rođena je 1988. godine. Diplomirala je na Ecole des Gobelins, a od 2011. je godine članica Agencije VU. Prvu seriju fotografija Sleep Elevations započela je u Švedskoj, a zatim se nastavila usavršavati na Arts Center of Berkley u Kaliforniji. Svoj rad je po prvi puta izložila 2011. godine na festivalu mlade europske fotografije Circulation(s) u Parizu. Dobitnica je nagrade HSBC za fotografiju 2015. godine.

Izložba će biti otvorena u Medijateci Francuskog instituta od 8. lipnja do 1. srpnja.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 09.06.2015