Sarajevski talenti | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Sarajevski talenti

Projekt kratkog filma mlade redateljice i scenaristice Barbare Vekarić uvršten je u program ovogodišnjeg Sarajevo film festivala.

Specijalizirani program Sarajevo Film Festivala Sarajevo - grad filma ima za cilj otkrivati nove talente i nove filmske izraze, te poticati suradnju među mladim nadama regionalne kinematografije. Tim je povodom bio raspisan i natječaj putem kojeg su odabrani radovi Barbare Vekarić, Cristine Grosan te Katarine Stanković i Konstantine Kotzamani. Na ovogodišnjem je natječaju bilo prijavljeno ukupno trinaest takvih projekata, a odabrana su svega četiri. Njihovi su autori dobili priliku snimiti kratke filmove koji će biti i premijerno prikazani tijekom filmskog festivala, od 16. do 24. kolovoza.

Uz projekt kratkog filma hrvatske redateljice i scenaristice Barbare Vekarić, naslovljen My! My! My Little Room, kratke će filmove imati prigodu snimiti rumunjska redateljica Cristina Grosan s projektom Holiday at the Seaside te Katarina Stanković iz Srbije i Konstantina Kotzamani iz Grčke sa zajedničkim projektom Morning Prayers.

U sklopu Talent Campus International bit će snimljen film pod naslovom The Tourist redatelja Ariela Shabana iz Albanije. Kao i ranijih godina, u okviru projekta Sarajevo - grad filma bit će održane producentske radionice, a ovogodišnji su sudionici Luka Venturin iz Hrvatske, Dora Nedeczky iz Mađarske te Dragana Jovanović iz Srbije. Radionica je namijenjena mladim profesionalcima iz sedamnaest zemalja regije koji su na jednom od dva prethodna izdanja Talent Campusa sudjelovali kao producenti.

Izvor: SFF

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 25.03.2013