Šarolik program 25 fps-a | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Šarolik program 25 fps-a

Sedmo izdanje 25 FPS-a - Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa održat će se od 20. do 25. rujna 2011. u zagrebačkom Kinu SC.

  • A
  • +
  • -

Selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul iz 1200 prijavljenih filmova odabrale su 33 naslova koja pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije. Među njima se nalaze K14 hrvatskog umjetnika Zlatka Kopljara, recentni radovi domaćoj publici poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu te nova autorska lica. O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri u sastavu američkog filmaša Bena Russella, austrijske grafičke dizajnerice i videoumjetnice Tine Frank te hrvatske kustosice Tanje Vrvilo, a svaki od njih predstavit će se i posebno kuriranim programima.

25 FPS će predstaviti i niz audiovizualnih performansa u programu Expanded Cinema te izbor iz recentne domaće eksperimentalne produkcije u programu Hrvatski fokus, a ove godine festival uvodi i novitet - program Kino 16 čine filmovi u kojima su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima te zamaglili granice među filmskim rodovima.

Sve su projekcije i ove godine besplatne, a program će biti objavljen tijekom rujna.

Izvor: 25fps  / Foto: Endavour Johann Lurf


Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 19.07.2011