Savladati distancu između akcije i estetike | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Savladati distancu između akcije i estetike

Radionica izvedbene grupe Freakvencija istražuje odnos između aktivizma i umjetnosti i načine na koje se angažirane ideje mogu artikulirati odgovarajućim izvedbenim sredstvima.

05.10.2018 - 14.10.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

Izvedbena grupa Freakvencija iz Zagreba organizira kazališnu radionicu i 48-satni happening o aktivizmu u umjetnosti, koji će se održati od 5. do 14. listopada u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo.

Tom prigodom pozivaju sve umjetnike, aktiviste, studente i ostale da se priključe radionici koja istražuje odnos između aktivizma i umjetnosti i sudjeluju u otkrivanju načina na koje se angažirane ideje mogu artikulirati odgovarajućim izvedbenim sredstvima. "Kritički odnos posredovan angažiranim pristupom", stoji u najavi, "provocira distancu između akcije i estetike", a mogućnost njezinog savladavanja organizatori vide u novim dramaturškim rješenjima.

Radionicu vodi avangardna redateljica i aktivistica Irena Čurik. Prezentacija radionice održat će se u sklopu 48-satnog happeninga Freakvencija 2018, od 12. do 14. listopada u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo.

Prijave za sudjelovanje moguće je izvršiti putem maila.

Više informacija dostupno je na Freakvencijinoj internetskoj stranici

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 25.09.2018