Šavovi | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Šavovi

Plesna predstava proizašla iz kolektivnog rada koji se odvijao poduže vrijeme u različitim fazama s različim horizontima i različitim akterima premijerno će biti izvedena u MM centru.

16.06.2014 - 17.06.2014 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

"Kroz šavove se provlače pokreti i pogledi usmjereni prema ostatku članova sustava. Sustav je postavljen vrlo jednostavno. Treba ga premjeriti, a onda: ubod po ubod. Stanka. Otkriće takvog stroja u velikoj je mjeri poboljšala efikasnost i produktivnost rada. Pri šivanju se konac pomoću igle provlači kroz materijal, a zatim vezuje s drugim koncem pri čemu dolazi do spajanja i ojačavanja. Još lakše se nit prekida u dijagonalno uspostavljenom obodu. Fleksibilno ustrojen aparat organizmu omogućuje širok dijapazon pokreta. Pri lovu dubinom sustava organizam se oslanja na okretan vrat potpomognut preciznim stereskopskim vidom. Ritmički i repetitivni pokreti izrastaju iz člankovite mu morfologije. Riječ je o nekoj vrsti modifikacije. Takvo tijelo rezultat je tehno-organskog eksperimenta koji je preispisao biologiju organizma. Pokreti su mu tehnopatski kontrolirani; monolitni i kompaktni", najava je autorske predstave.

Šavovi su postali plesna predstava proizašla iz kolektivnog rada koji se odvijao poduže vrijeme u različitim fazama s različim horizontima i različitim akterima. Na konačnom "člankovitom ustrojstvu" izvedbe radili su izvođači Marta Krešić, Jure Radnić i Lana Šprajcer, koncept i dramaturgiju potpisuju Mila Pavićević i Mario Kikaš, uz koreografsku podršku Zrinke Užbinec, dizajn zvuka Luje Parežanina i Luke Smetiška, video Karle Crnčević, oblikovanje svjetla Petra Strmečkog te produkciju Romane Brajše.

Šavovi su nadahnuti djelima Jonathana Burrowsa, Lewisa Carrolla, Frederica Jamesona i Darka Suvina.

Izvedbe će biti održane 16. i 17. lipnja u 20 sati u MM centru Studentskog centra.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.06.2014