Scars: Reflections On Art And Society | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Scars: Reflections On Art And Society

Institut za suvremenu umjetnost i MMSU pozivaju na sudjelovanje na međunarodnoj konferencij koja se bavi različitim aspektima umjetnosti i društva u srednjoj i istočnoj Europi 1990-ih.

ROK: 15.09.2019
  • A
  • +
  • -

Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba i riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti otvorili su javni poziv za dostavu radova za međunarodnu konferenciju "Scars: Reflections On Art And Society" koja okuplja znanstvenike, neovisne istraživače, kustose i teoretičare koji se u svojem istraživanju i praksi bave različitim aspektima umjetnosti i društva u srednjoj i istočnoj Europi 1990-ih.

Konferencija će pratiti izložbu "Devedesete: ožiljci" (otvara se 14. svibnja 2020.) koja predstavlja djela iz dvadeset zemalja srednje i istočne Europe koja se bave društvenim situacijama i političkim promjenama devedesetih godina prošlog stoljeća, a koje su još uvijek prisutne u osobnim i kolektivnim sjećanjima , i/ili vidljive u društvenoj stvarnosti i javnom prostoru.

Organizatori predlažu rasprave o temama koje se tiču izazova u definiranju regije, umjetnosti i društva (institucionalni okviri i nove kulturne politike), novih organizacijskih i komunikacijskih modela, novih umjetničkih i kustoskih praksi i pojmova.

Prezentacije radova ograničene su na 20 minuta. Da biste se prijavili, pošaljite sažetak (do 300 riječi) i svoj CV (do 150 riječi) na mail najkasnije do 15. rujna 2019

Izložba i konferencija organiziraju se u okviru Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture. Konferencija je besplatna i otvorena za sve, bez kotizacije.

Više detalja potražite na stranici organizatora.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 01.08.2019