Scenarij post-apokaliptične budućnosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Scenarij post-apokaliptične budućnosti

Instalacija Život nakon turizma dio je šireg projekta u kojem se kroz spekulativni dizajnerski pristup promišljaju ishodi očekivanih ekstremnih klimatskih budućnosti.

16.10.2018 - 06.11.2018 , Split - Galerija umjetnina

U utorak, 16. listopada u 19 sati, u sklopu ovogodišnje radionice Interakcije 2018 — Život nakon katastrofe, u atriju Galerije umjetnina u Splitu otvara se instalacija Ivice Mitrovića i Olega Šurana Život nakon turizma.

Vrijeme "Antropocena" (ili "Kapitalocena") više nego ikad u ljudskoj povijesti otvara mogućnosti za ekstremne scenarije i to ne u dalekoj, već u bliskoj budućnosti, sredinom 21. stoljeća. Namjera projekta je kroz spekulativni dizajnerski pristup ponuditi moguće alternativne scenarije očekivanih ekstremnih klimatskih budućnosti, scenarije koji bi nas mogli pripremiti za takve post-apokaliptične budućnosti. Namjera je, također, i pokušati ponuditi metode i alate koji bi pojedincima i zajednici mogli pomoći u gradnji života nakon katastrofe.

Izložba traje do 6. studenog, a tijekom njenog trajanja stručnjaci Instituta za oceanografiju i ribarstvo održat će nekoliko edukativnih aktivnosti o utjecaju klimatskih promjena na Jadran.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.10.2018