Scenaristićka radionica Kinge Keszthely | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Scenaristićka radionica Kinge Keszthely

Radionica se sastoji od grupnih predavanja i individualnih konzultacija s odabranim polaznicima, a održava se na engleskom jeziku.

ROK: 01.06.2019

Od 17. do 20. lipnja u prostorijama Kino kluba Split održava se scenaristička radionica pod mentorstvom Kinge Keszthely. Radionica se sastoji od grupnih predavanja i individualnih konzultacija s odabranim polaznicima, a održava se na engleskom jeziku. Za sudjelovanje je potrebno dostaviti sinopsis ili scenarij projekta. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem online obrasca.

Kinga Keszthely diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti. Nakon što je kao dramaturginja bila angažirana u regionalnom kazalištu, 2000. prelazi na Katona József, jedno od najcjenjenijih mađarskih kazališta. Dobitnica je Fulbrightove stipendije za studij dramaturgije i menadžmenta na Umjetničkoj školi Sveučilišta Columbia u New Yorku. Od 2004. radila je za TT Filmmhely, produkcijsku kuću Béle Tarra, a od 2013. djeluje kao samostalna dramaturginja za kazalište, film i operu. Držala  je kolegije dramaturgije i scenarija na međunaronoj filmskoj školi film.factory u Sarajevu.

Rok za prijavu je 1. lipnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 30.04.2019