Scenaristički laboratorij | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Scenaristički laboratorij

Kinoklub Zagreb poziva na radionice tijekom kojih će polaznici imati priliku nadograđivati vlastiti scenarij za kratki igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji.

ROK: 15.09.2018

Kinoklub Zagreb poziva na Scenaristički laboratorij pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, tijekom koje će polaznici radionice imati priliku nadograđivati vlastiti scenarij za kratki igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji. Radionica će trajati od kraja rujna do početka studenog 2018. 

Rok za prijavu je 15. rujna 2018. 

Radionica Scenaristički laboratorij zamišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Svaki tjedan grupa polaznika sastajat će se u jednom terminu od nekoliko sati, unutar kojeg će se međusobno savjetovati, razgovarati i poticati daljnji rad na početnoj verziji scenarija svakog od autora. Cilj radionice je pomoći svakom od polaznika da početnu, odnosno prvu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, "istinitija" verzija originalne ideje i nauma, i koju će eventualno potom htjeti i snimati.

Od polaznika se očekuje da u svakom tjednu naprave vidljive pomake u scenariju, ovisno o specifičnom procesu koji je potreban pojedinom projektu. Ova radionica namijenjena je autorima koji imaju barem malo iskustva u radu na filmu, odnosno, da su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti i isključivo kao scenarist, ili pak u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kinokluba. Voditeljica radionice odabrat će 3 do 5 projekata, ovisno o pristiglim prijavama.

U prijavu treba uključiti

- bilješku o sebi: kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu 

- prvu verziju scenarija ili detaljan scenoslijed: poželjno je da prijave sadrže što razrađeniji prvi draft projekta, bilo da se radi o dijaloški razrađenom scenariju ili pak detaljnom treatmentu ili scenoslijedu 

- motivacijsko pismo

- link na prethodni film kojeg je autor/ica napisao/la ili režirao/la

Zainteresirani autori sve navedene materijale trebaju poslati do 15. rujna na mail adresu

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 01.08.2018