Scenaristički laboratorij | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Scenaristički laboratorij

Kinoklub Zagreb poziva na radionicu Scenaristički laboratorij pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić. Tijekom radionice polaznici/e imat će priliku nadograditi vlastiti scenarij za kratkometražni igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji. 

Radionica Scenaristički laboratorij zamišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Radionica će trajati 6 tjedana, od kraja rujna/početka listopada, do početka studenog 2019. Svaki tjedan grupa polaznika/ca sastajat će se u jednom duljem terminu od 4-5 sati, unutar kojeg će se međusobno savjetovati, razgovarati i poticati daljnji rad na početnoj verziji scenarija svakog od autora/ica. 

Cilj radionice pomoći je polaznicima/ama da početnu, odnosno prvu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuju dovedu do naprednije i detaljnije verzije.

Radionica je namijenjena autorima i autoricama koji već imaju iskustva u radu na filmu, odnosno onima koji su snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti isključivo kao scenarist/kinja ili u tandemu (scenarist/kinja-redatelj/ica) koji skupno razvija projekt . Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike/ce koji nisu nužno članovi Kinokluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu. 

Više informacija o naičinu i uvjetima prijave potražite u punom tekstu natječaja.

Rok za prijavu je 20. rujan.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 26.08.2019