Scenaristički program Zora Dirnbach | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Scenaristički program Zora Dirnbach

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela raspisao je natječaj za sudjelovanje na razvojnom programu za scenarije dugometražnih igranih filmova. 

ROK: 15.09.2021
  • A
  • +
  • -

Strukovna udruga SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela pokreće novi razvojni program za scenarije dugometražnih igranih filmova, s naglaskom na njihovu društvenu dimenziju. Na program se mogu prijaviti autori i autorice koji su članovi i članice neke od strukovnih udruga u polju scenaristike u Hrvatskoj te studenti i studentice dramaturgije i filmske režije umjetničkih akademija. 

Udruga SPID ovim programom lokalnoj scenarističkoj sceni želi omogućiti edukaciju u polju ljudskih i radničkih prava, ženskih, LGBTIQ i prava drugih manjina, politika identiteta, feminizma, politika obrazovanja, socioekonomske nejednakosti i klimatske pravde, kako bi vlastite scenarije koji se dotiču nekih od tih tema mogli što kvalitetnije oblikovati, u suradnji s istaknutim humanističkim znanstvenicama, aktivistkinjama i istraživačicama koje su angažirane kao mentorice u sklopu programa.

Za sudjelovanje u programu bit će odabrana dva autora odnosno autorice koji će tijekom tri mjeseca trajanja programa imati obvezu sudjelovati na minimalno četiri radna susreta s mentoricom po vlastitom izboru. Sudjelovanje u programu bit će honorirano stipendijom u ukupnom iznosu od devet tisuća kuna bruto. 

Detalje o prijavi možete pronaći ovdje. Rok za prijave je 15.9.2021.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 30.06.2021