Sedam | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Sedam

Nakon šest godina putovanja po cijelom svijetu, međunarodna senzacija, predstava Sedam, dolazi u Hrvatsku.

23.11.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Udruga Domino predstavlja prvu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, ministricu kulture Andreu Zlatar Violićpredsjednicu udruge B.a.b.e. Sanju Sarnavku, glumicu Kseniju Pajić, novinara Aleksandra Stankovića, prvu intendanticu u povijesti hrvatskog kazališta Mani Gotovac te člana nigerijske kraljevske obitelji Princa Walea Soniyikia kao glumce u revolucionarnoj dokumentarnoj drami Sedam

Premijera će biti održana 23. studenog u 20.30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, samo dva dana prije Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Sav prihod od prodanih karata bit će doniran Sigurnim ženskim kućama, skloništima za žene žrtve obiteljskog nasilja, a i cijeli je ovaj međunarodni projekt pokrenut s ciljem dizanja svijesti javnosti o ravnopravnosti spolova.

Ususret predstavi, 15. studenog u 10.30 sati bit će održana i konferencija za medije, u predvorju MSU-a u Zagrebu. Na konferenciji projekt će predstavljati Lars Schmidt, Veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj, Zvonimir Dobrović, predsjednik Domina te Princ Wale Soniyiki, jedan od protagonista predstave. Zbog humanitarnog karaktera predstave i stoga ograničenog broja gratis sjedala, novinarske akreditacije za Sedam zaprimat ćemo isključivo na press konferenciji. Potvrdu dolaska na konferenciju za medije možete poslati na adresu elektroničke pošte.

Predstava Sedam će biti ostvarena u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske i Švedskog instituta u sklopu Queer Zagreb Sezone, pod platformom This is a Domino project.

 

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 14.11.2013