SEE Video Art Festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

SEE Video Art Festival

Prvi SEE Video Art Festival posvećen video umjetnosti održat će se od 24. do 29. svibnja u MC galeriji na Manhattanu.

09.04.2011 - 20.04.2011

Organizacijski tim SEE Vide Art Festivala poziva video umjetnike i ostale likovne umjetnike iz zemalja jugoistočne Evrope koji eksperimentiraju s novim medijima da se pridruže ovom projektu koji ima za cilj približiti video stvaralaštvo iz SEE (South Eastern Europe) regije američkoj publici.

Na Festival se mogu prijaviti video umjetnici, likovni i filmski umjetnici koji eksperimentiraju s novim proširenim medijima, obrazovne, strukovne i druge kulturne organizacije, studenti umjetničkih akademija i svi ostali koji žele prikazati svoj uradak video umjetnosti.

Video medij koji se prijavljuje ne smije trajati duže od 10 minuta, dok tematski, programski i vizuelni sadržaj nije ograničen.

Prvi SEE Video Art Festival će prikazivati samo one video radove za čiji je koncept prikazivanja dovoljan jedan monitor bez dodatnih ekrana i prostorne instalacije.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 95 $.

Svi prijavljeni radovi proći će kroz dva selekcijska procesa:

- eliminacijski: preliminarna selekcija gdje će se odabrati djela koja će biti prikazana na festivalu u New Yorku

- nagradni: tročlana selekcijska komisija će odabrati 10 radova koji će ući u službeni program festivala za dodjelu nagrada, te će zajedno s publikom odabrati pobjednika koji će osim novčane nagrade, biti nagrađen samostalnim predstavljanjem u New Yorku, te dodatnom online promocijom na službenim web stranicama organizatora.

Rok za prijave je 20. travnja, a detaljne informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 09.04.2011