Šest aspekata osobnosti | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Šest aspekata osobnosti

Venezuelansko-kanadski koreograf José Navas istražuje odnos plesača i glazbe, od Ravela do Patti Smith, kroz šest aspekata osobnosti.

15.03.2014 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Šest aspekata osobnosti prikazuje autorovu osobnu meditaciju o žudnji i božanskome, prisutnosti i odsutnosti, te o njihovim načinima preklapanja i stapanja. Nastavljajući se na njegov prethodni solo, Miniatures (2008), nova predstava također istražuje odnos glazbe i solo izvođača u klasičnom formatu, rezultirajući intimnom i delikatnom izvedbom.

Personae se opisuje kao predstava za odraslu publiku, u kojoj zreli izvođač na vrhuncu svoje moći gledatelja vodi na putovanje uz glazbu Rachmaninoffa, Ravela, Verdija, Vivaldija i Patti Smith. Personae se poigrava našim gledateljskim očekivanjima, postavlja nas u određenim dionicama izvedbe u klasičnu voajersku poziciju, sudjelujući svojom intimom koju smo spremni otvoriti u procesu otkrivanja zatomljenih emocija, gdje nas Navas precizno navodi. Na određen način vrlo autoritativan pokret zahtijeva od gledatelja povjerenje i prepuštanje ovoj procesiji identiteta i transformacija.

José Navas je suvremeni koreograf i plesač rođen 1965. u Venezueli, gdje započinje plesno školovanje koje nastavlja u studiju Mercea Cunninghama u New Yorku, te potom seli u Montreal, gdje je 1995. osnovao Compagnie Flak. Autor preko 30 predstava, osvojio je niz nagrada, među kojima i prestižnu Bessie.

Tijekom boravka gostujuća skupina će održati predavanje/radionicu.

Izvedba najavljena za 15. ožujka u Zagrebačkom plesnom centru u 20 sati, predstavlja se u sklopu Queer Zagreb Sezone.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.02.2014