Set za romantičnu online večeru | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Set za romantičnu online večeru

Hrvatska dizajnerica Lina Kovačević će 18. travnja održati veliku prezentaciju i pričati o svome radu u Apple Flagship Storeu u Londonu.

  • A
  • +
  • -
Kovačević će predstaviti Set for an Online Romantic Dinner, svoj završni rad/projekt s magisterija na St. Martins School of Art and Design, a koji je Appleu posebno zanimljiv s obzirom da je oblikovan oko laptopa. "Set za online romantičnu večeru" je kolekcija hibridnih proizvoda - pola tanjura, kutni tanjur, nakit - slušalice za nju, kravata - slušalice za njega, stolnjak sa otvorom za "touch -pad" kako ne biste prolili vino po tastaturi, te set pravila ponašanja za online romantične susrete. Inspiriran vjenčanjem iz 2009. na aerodromima u Dubaiu i Londonu,  set je dizajniran za parove u vezama na daljinu koji svoje internet susrete žele učiniti znatno romantičnijima. 

Također, autorica će pričati o svojim prvim projektima, kao što je Edit This Banner - vječna internet instalacija koja je osvojila prvu nagradu na Zagreb Film Festivalu, projektu Lego Robot Designer koji je osmislila za internacionalnu izložbu Device Art te novoj instalaciji s London Design Festivala - Design Psychology Test.

Lina Kovačević je hrvatska dizajnerica na privremenom boravku u Londonu koja je još za vrijeme studija dizajna u Zagrebu osvojila mnogobrojne domaće i internacionalne nagrade. Javnosti se predstavila internet instalacijom Edit This Banner za koju je dobila nagradu na prvom Festivalu Prvih, na Zagreb Film Festivalu. Potom su uslijedelile višestruke nagrade na Festivalima mladih kreativaca, nekoliko Magdalena u Mariboru, te internacionalne Young Guns, a zatim i profesionalne nagrade za "odrasle" dizajnere kao što su Art Directors Club NY, RED DOT AWARD, Annual Design Review i druge. Lina je kao video umjetnica također nastupala na Festivalima poput Transmediale Berlin, Ars Electronica Linz te Contact Europe, a održala je i više VJ radionica u sklopu multimedijalnog instituta. 2008. seli u London i upisuje St. Martins School of Arts and Design, postidplomski studij koji se posebno bavi teorijama narativnog dizajna, te je u Londonu sa nekoliko kolega pokrenula kolektiv ironičnog naziva The Decorators, kolektiv koji sve brže i brže postaje zvijezdama londonske dizajnerske scene, instalacijama poput recentne participativne instalacije u Victoria and Albert Museum ili How much of a Designer you really are, instalacije koja prema magazinu Wallpaper spada u deset najzanimljivijih dizajnerskih inicijativa na ovogodišnjem London Design Festivalu.

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.04.2011