SF-om do Šangaja | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

SF-om do Šangaja

The Show Must Go On, diplomski rad mladog redatelja Nevija Marasovića uvršten je u službeni program 18. filmskog festivala u Šangaju koji će se održati od 11. do 19. lipnja.

  • A
  • +
  • -

Šangajski filmski festival, osnovan 1993, jedini je kineski festival A kategorije, a njegova reputacija iz godine u godinu raste. The Show Must Go On će biti prikazan u selekcijskom programu Panorama, za koji svake godine pristiže više od 2500 prijava iz čitavog svijeta. 

Ovim je filmom prošle godine otvoren festival u Puli na kojem je nagrađen Zlatnom arenom za najbolji scenarij i Zlatnom arenom za specijalne efekte, Oktavijanom ga je nagradila kritika za najbolji film, a Nevio Marasović osvojio je Brezu za najboljeg debitanta.  

Radnja prvog dugometražnog igranog filma SF tematike mladog režisera Nevija Marasovića smještena je u Zagreb, desetak godina u budućnost, i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa Housed, Filipa Dogana kojeg glumi Sven Medvešek. Show Housed, formom i sadržajem nalik na Big Brother, traje 180 dana za vrijeme kojih šest ljubavnih parova boravi u  kući sagrađenoj za tu priliku. Kako tijekom trajanja showa, vani započinje globalni rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Evropu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine. 

Izvor: teneopr


Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 09.05.2011