Sfere zajedničkih dobara | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Sfere zajedničkih dobara

Zaklada Heinrich Böll objavila je program ovogodišnje Zelene Akademije.

 
  • A
  • +
  • -

Zelena Akademija 2020 petodnevni je program političkog obrazovanja sastavljen od niza predavanja, diskusija i radionica.

Ove godine na Zelenoj Akademiji predavat će ugledne teoretičarke zajedničkih dobara Tine de Moor, Silke Helrich i Saki Bailey, ekonomisti poput Davida Ellermana i Vladimira Gligorova, francuski intelektualac koji se borio protiv ACTA-e Jan Moullier Boutang  te Jodi Dean koja će analizirati perspektive Occupy Movementa. Pored njih govorit će i Martin Drago iz Urugvaja, u ime Friends of the Earth, o otimačini zemlje, Thomaso Fattori o privatizaciji vode u Italiji. Giovanni Allegreti iz Portugala predstavit će prednosti participativnog budžetiranja a Smary Mccarthy iz Islanda vlastito sudjelovanje u pisanju novog ustava Islanda. Organizatori očekuju sudjelovanje oko stotinjak aktivista i stručnjaka u različitim područjima - od prirodnih resursa, urbanog razvoja, javnih medija, obrazovanja i digitalnih zajedničkih dobara - iz regije, Europe i svijeta.

Ovogodišnji program Zelene Akademije pripremio je zagrebački ured Heinrich Böll Stifunga uz pomoć programskog odbora (Srđan Dvornik, Srećko Horvat, Jagoda Munić, Tin Gazivoda i Danijela Dolenec), a uz podršku Zelene Evropske Fondacije, Open Society Foundations i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U ostvarivanju programa sudjeluju aktivno i partneri poput Zagreb Subversive Foruma, Zelene Akcije, Multimedijalnog instituta i H-Altera. Više informacija o ovogodišnjem programu možete pronaći u intervjuu s Vedranom Horvatom, glavnim organizatorom Zelene Akademije, koji je objavljen na H-alteru.

Zelena Akademija bit će održana na Visu od 28. kolovoza do 2. rujna.

Izvor: HBS

Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 09.08.2012

VEZANE VIJESTI

Vrijeme je da zeleni izađu iz vlastite sjene

Razgovarala: Dea Vidović

Vedran Horvat, ravnatelj zagrebačkog ureda Zaklade Heinrich Böll govori o radu Zaklade, zelenoj politici i Zelenoj akademiji koja se održava na Visu.

Budućnost Evrope i zajedničkih dobara

Tema ovogodišnje Zelene Akademije 2020 koja će biti održana od 28. kolovoza do 2. rujna na Visu je Zajednička budućnost Evrope - Budućnost zajedničkih dobara u Evropi.