[sic] – časopis za književnost, kulturu i književno prevođenje | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

[sic] – časopis za književnost, kulturu i književno prevođenje

[sic] – časopis za književnost, kulturu i književno prevođenje poziva na suradnju u obliku znanstvenih radova i književnih prijevoda za potrebe trećeg broja časopisa pod naslovom <

05.04.2011 - 01.05.2011

[sic] – časopis za književnost, kulturu i književno prevođenje u trećem broju naglasak stavlja na knjigu kao društveni konstrukt, instrument, objekt ili subjekt raznih ideologija, sredstvo očuvanja postojeće društvene retorike ili sredstvo propitivanja iste. Nadalje, cilj ovog broja jest istražiti ulogu knjige kao umjetničkog izraza, oblika artikulacije specifičnih senzibiliteta, knjige kao glasa koji naznačuje i objašnjava društvene anksioznosti baš kao i potrebu proširivanja granica "prihvatljivog" i svrgavanja nametnutih "moralnih" normi i vrijednosti. Kao posljednji segment, i izvor potencijalnog analitičkog diskursa, časopis želi artikulirati i proširiti svrgavanje unaprijed određenih fizičkih definicija i struktura knjige. U jeku značajnih tehnoloških postignuća, knjiga više nema samo jedan oblik, već polako ulazi i u druge medije i formate. Uvođenje ovih novih oblika otvara brojne diskurzivne mogućnosti od kojih je od presudne važnosti rasprava o novoj poziciji knjige unutar našeg (post)modernog društva.

Prihvaćaju se radovi koji navedenoj problematici pristupaju iz niza različitih disciplina poput književne teorije, kulturalnih studija, teorije književnog prevođenja, lingvistike, antropologije, sociologije, povijesti, itd.

Prijavu i sažetak potrebno je poslati na adresu uredništva do 1. svibnja, a gotove članke do 1. lipnja 2011. Dužina sažetka ne bi trebala iznositi više od 1 kartice teksta. Dodatne informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 05.04.2011