Sideways 2012. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Sideways 2012.

Sideways je translokalni, eksperimentalni festival za istraživanje u suvremenoj umjetnosti i kulturi koji se odvija kroz putovanje šetnim stazama regije sjeverne Belgije.

25.05.2011 - 15.08.2011

Prvo izdanje će se odvijati kroz četverotjedno razdoblje u ljeto 2012, a obuhvati će raznolik program - od vizualne umjetnosti, šetnji i live arta do site-specific intervencija. Projekt je suradnička inicijativa nevladine organizacije Trage Wegen, centra za vizualnu umjetnost Verbeke Foundation i umjetničkog kolektiva Glasbak. Festival poziva umjetnike i publiku da istraže brojne nemotorizirane puteve i staze u svakodnevnom životu.

Festival čine tri komponente:

- putovanje - grupa ljudi će putovati Belgijom od zapada do istoka tijekom četverotjedne ture, pješke ili biciklom tijekom kojeg će se obavljati različite zadatke;

- festivalska čvorišta - uz putovanje i tijekom tjedana na putu, pet lokacija će se pretvoriti u festivalska čvorišta na kojima će biti podignuti kampovi i festival će svoj program otvoriti širokoj publici. Svako čvorište postaje presjecište brojnih aktivnosit - niza živih, zvučnih i vizualnih umjetničkih intervencija.

- konferencija - festival obuhvaća i jednodnevnu konferenciju na jednom od festivalskih čvorišta na kojoj će se okupiti istraživači, umjetnici, kulturni radnici, sudionici putovanja, nevladine organizacije i zainteresirana publika.

Sideways festival poziva umjetnike da prijave radove na temu šetališnih puteva i tema povezanih sa centralnom temom festivala.

Rok za prijave radova je 15. kolovoza, a detaljne informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 25.05.2011