Silbensko kulturno ljeto | kulturpunkt

Najave Festival

<

Silbensko kulturno ljeto

Četvrto kulturno ljeto donosi niz kulturnih događanja u organizaciji udruge Mavena i suorganizaciji TZ Silbe i udruge Toreta.

15.07.2013 - 25.08.2013 , Silba - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Četvrto Silbensko kulturno ljeto traje od 15. srpnja do 25. kolovoza, a započinje tradicionalnim radionicama za djecu i mlade, a ove godine ih je čak sedam, od radionica stop animacije, videa i multimedije, zatim kreativne radionice i radionice restauracije namještaja, avanturističke radionice i predavanja izrade prirodne kozmetike od ljekovitog bilja.

U glazbenom dijelu programa najavljen je Between, zanimljiv novi projekt poznatog kantautora Darka Rundeka, koji će sa svojom dugogodišnjom suradnicom Isabel u eksperimentalnoj akustičnoj varijanti s mnogo improvizacije nastupiti 8. kolovoza u eksterijeru galerije Marije Ujević Galetović. Najavljeno je i nekoliko klasičnih koncerata, Jazz meets Blues projekt Valerije Nikolovske i Viktora Lipića, te bendovi The Godmother trio i Missing link.

Izvedbeni dio programa donosi predpremijeru nagrađivanog redatelja Ivice Buljana pod nazivom Zatvaranje ljubavi. Predstava nastaje u koprodukciji Mini teatra, Novog kazališta, Mestnog gledališča Ptuj, festivala Zadar snova i organizacije Mavena, a izvođači su Marko Mandić i Pia Zemljič. Predpremijerno će biti izvedena na Silbi 13. kolovoza. Osim ove, na program su još predstave Mate Matišića Anđeli 19. srpnja i Sirena Mariola Dragon teatra 10. kolovoza, obje u režiji Maje Šimić.

Kao i svake godine, i ovo ljeto bit će organizirano Kino pod zvijezdama gostovanjem dvaju poznatih hrvatskih filmskih festivala, Festivala mediteranskog filma Split i Tabor film festivala.

Ove godine uvedene su i dvije nove aktivnosti u program festivala, rezidencijalni boravci umjetnika koji će kroz svoj umjetnički medij tretirati otok Silbu, i etno događanja od kojih izdvajamo sajam autohtonih otočkih proizvoda i sajam silbenskih antikviteta. Program festivala završava međunarodnom multimedijalnom izložbom MAMI (Mediterranean Artist Movement Investigation) kustosice Natashe Kadin.

Više potražite na facebook stranici.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.07.2013