Silent Killer | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Silent Killer

Zagrebački plesni centar najavljuje premijeru i izvedbe nove predstave Maje Drobac.

05.10.2012 - 07.10.2012 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Projekt Silent Killer plesna je predstava u dva dijela inspirirana radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji. Prvi dio predstave, pod nazivom N is for Night, and for Nothing, and Never, priča je o ženi s ulice koja prodaje svoje tijelo unatoč činjenici da boluje od AIDS-a, gdje se koristi vokabular suvremene plesne tehnike. Drugi dio predstave, naslovljen My name is Nisha, suvremena je rekonstrukcija klasične koreografije varnam (najkompleksnije koreografije klasičnog indijskog plesa, bharatanatjama) i govori o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj HIV-om, koja kreće u potragu za svojim ocem. Priča je ispričana kroz rase (opis emocija zapisanih u Natya Shastri, indijskoj knjizi o kazališnoj umjetnosti) te koristi tehniku bharatanatjama.

Premijera predstave Silent Killer bit će održana u petak, 5. listopada s početkom u 20 sati, a ponovna izvedba 6. listopada u 20 sati. Sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe za pomoć djeci zaraženoj HIV-om i oboljeloj od AIDS-a. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a za studente, profesionalne plesače i umirovljenike 35 kuna. Ulaznice možete kupiti u Zagrebačkom plesnom centru na blagajni koja se otvara sat vremena prije početka predstave ili ih rezervirati putem njihove stranice.

Maja Drobac školovala se u Školi suvremenog plesa Ane Maletić te u Školi za klasični balet u Zagrebu. Nakon završene akademije De Theaterschool u Amsterdamu i stažiranja s Magpie Music and Dance Company, započinje studij Bharatanatyama i karnatik glazbe u Kerali na Bhaskara College of Fine Arts. Diplomu Bharatanatyama stekla je na akademiji u Kerali 2006. godine, te položila Special Music/Dance/Talavadya Examination u Karnataci, Bangalore, u prvoj klasi 2008. godine. Autorica je plesnih predstava Vjeverice na juriš (2007), Vipassana (2009), Duh (sklon promjeni) (2009) koreografiran za Studio za suvremeni ples te Vjeverice uzvraćaju udarac (2011).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.10.2012