Sinergija plesnog i glazbenog medija | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Sinergija plesnog i glazbenog medija

Predstava Cloud Deluxe, plesni solo Stošije Zrinski uz pratnju autorske klavirske glazbe Martine Šver, gradila se na plesnim i glazbenim improvizacijama plesačice i glazbenice.

16.02.2018 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U petak, 16. veljače u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru izvedba je predstave Cloud Deluxe autorice Stošije Zrinski.

Predstava Cloud Deluxe plesni je solo autorice Stošije Zrinski uz pratnju autorske klavirske glazbe skladateljice Martine Šver. Predstava je nastala iz potrebe da se pokretom i plesom izraze aktualna pitanja i emocije vezane za trenutačnu situaciju autorice. Gradila se na plesnim i glazbenim improvizacijama plesačice i glazbenice. Počevši od osobnih pitanja autorice vezanih za njezin umjetnički put, tijekom improviziranja postupno se pojavljuju i drugi motivi koji otvaraju nove tematske cjeline kao što su svakodnevica i duhovnost. Tijekom izvedbe izražavaju se emocije i stanja poput neizvjesnosti, emocionalne borbe, nježnosti te doživljaji rutine, estetike, bezvremenosti i mistike. Umjetničkom doživljaju predstave pridonosi prisutnost, komunikacija i sinergija dviju izvođačica na sceni te sinergija dvaju medija, plesnoga i glazbenoga.

Skladateljica glazbom oslikava emocije i životne situacije kojima plesačica prolazi tijekom predstave, istodobne razine duhovnoga i dnevnog života u kojima se zrcali prisutnost Božanskoga. Glazbu je skladala na probama prateći koreografske cikluse, teme i pokrete plesačice u oblik klasične glazbe koja se izvodi na način jazza. U scenskom glazbenom izvođenju sadržano je bogatstvo improvizacije u kojem se isprepleće svakodnevno i vječno, jednostavnošću i virtuoznošću te glazbenim formama koje potiču prepoznatljive osjećaje mira i harmonije te asocijacije bez kraja ili beskraja...

Cijena ulaznice je 40 kuna, a za grupne posjete, članove strukovnih udruga UPUH i PULS, polaznike edukativnih programa u ZPC-u 30 kuna.

Svoje ulaznice možete rezervirati na mail ili na broj telefona 01/6189-656.

Više o predstavi potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 05.02.2018