Sinergija riječi i materije papira | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Sinergija riječi i materije papira

Izložba Irene Frantal Riječi, rupe, knjige bavi se umjetničkim knjigama i plakatima koji nastaju u procesu istraživanja knjige ili su na pola puta da postanu knjiga.

30.03.2016 - 13.04.2016 , Zagreb - ULUPUH

U srijedu, 30. ožujka u 19 sati otvara se izložba Irene Frantal Riječi, rupe, knjige, u Galeriji ULUPUH.

Izložba se bavi umjetničkim knjigama i plakatima koji nastaju u procesu istraživanja knjige ili su pak na pola puta da postanu knjiga. Riječi i rečenice su ispisane na papirima ili pak izrezane, a autorica koristi šablone, boju u spreju i skalpel. U prostoru i na zidovima su plakati a knjige svojim formama propituju početak knjige i njen fizički, taktilan odnos sa promatračem. Izložba istražuje sinergiju riječi i materije papira te problematizira sam proces istraživanja te oblikovanje prostora u kojem živi pisana riječ.

Irena Frantal diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. godine te specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, UK 2010. (MA Book Arts). Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u svijetu i kod nas. Prvu samostalnu izložbu uz otvoreni atelje održala je u veljači 2014. u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu. Sudjeluje na sajmovima umjetničkih knjiga u Velikoj Britaniji. Njene se knjige nalaze u brojnim kolekcijama u Europi. Od 2013. godine održava Bookart Sesije kojima promiče stvaralaštvo u području umjetnosti knjige te širi svijest o toj jedinstvenoj i uzbudljivoj umjetničkoj formi.

Izložba će se moći pogledati do 13. travnja.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 24.03.2016