Sintesajzeri i romantika | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Sintesajzeri i romantika

Živa muzika predstavlja berlinsku umjetnicu Naadyn i zagrebački "projekt" I / II.

06.03.2014 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

Iza imena Naadyn sramežljivo levitira Nadine Platzek. Prošle godine je objavila svoj drugi LP Galaxy, dok je debi Tror bio objavljen pod aliasom Tape3000. Galaxy je u punom smislu kozmička pastorala pretovarena znanstvenom fantastikom, tuđinskim planetima i ejlijenima. Naadyn, kao pravi švapski jednorog s krilima, svira liturgijski synthgaze obavijen gomiletinom reverba i echoa. Okvirnu zvučnu referencu možemo pronaći na pola puta između eteričnog dream-popa i ulaštenih sintića. U live nastupima koristi pregršt zvukotvornih sitnica prikupljenih na berlinskim Hrelićima, a neće nedostajati ni vizualnih pomagala!

Zagrebački I / II, predstavnik "one-man" scene, nazovimo je tako, koji pod ovim pseudonimom djeluje od 2009. godine, kada je pokrenuo i DIY mikro-label 0.5. Paralelno njegovom aktualnom mikro-svijetu, I / II stvara pod nazivom Umrijeti za strojem, producira kompjuterski alter-ego Valtera Horvata, djeluje u sklopu fiktivne "skupine" Split Personalities, a posljednje dvije godine uređuje i fanzin Small Doses. Ukratko, pravi renesansni čovjek. Ovaj će nastup biti sačinjen od prigodnog odabira audio-pokušaja iz dosadašnjeg diskografskog repertoara, uz poneki novi moment.

Poput tople inačice Hladnog rata, Razumxosjećaji vas vode daleko od svemirskog nadmetanja i utrke u naoružanju; na ladanje. Na valovima introspekcije i egzistencijalnih pitanja, nježno ćete otplesati u seosku idilu tekstura i melodija. 

VJ Donnie dežurni je majstor vizualne ceremonije i ovog će se puta pobrinuti da sve vaše estetske potrebe budu i više nego zadovoljene.

Minimalna donacija za ulaz je 30 kuna.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 03.03.2014