Sjećanje na razmeđu lokalnog i globalnog | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Sjećanje na razmeđu lokalnog i globalnog

Znanstveni skup i zbornik 50/68 Slike utopije dio su šireg projekta kojim se obilježava jubilej '68. i ispituje odnos prema nasljeđu i njegovoj umjetničkoj interpretaciji.

25.05.2018 , Zagreb - Filozofski fakultet

FOTO: HDLU

  • A
  • +
  • -

U petak, 25. svibnja od 9.30 do 17 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (dvorana A-125) održava se stručno znanstveni skup i predstavljanje knjige 50/68 Slike utopije, nastale kao rezultat istoimenog projekta koji se u okviru EU projekta CreArt održao u ožujku ove godine.

Obilježavajući Europski dan kreativnosti petero hrvatskih renomiranih umjetnika – Miran Blažek, Tea Hatadi, Kata Mijatović, Vlatko Vincek i Dino Zrnec predstavilo je svoje umjetničke intervencije u prostoru Filozofskog fakulteta, što su istraživačkim radom, popratili studenti Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju. 

Autor projekta Marko Pašalić projekt je zamislio kao obilježavanje jubileja 1968., istraživanje tijeka i događaja na lokalnoj i globalnoj razini, odnosa prema sjećanju i nasljeđu, kao i načina na koji ga odabrani umjetnici doživljavaju i interpretiraju.

Knjiga 50/68 Slike utopije zaokružuje projekt i predstavlja dokumentaciju zajedničkih napora svih sudionika projekta okupljenih u hibridnoj formi zbornika radova, kataloga i knjige umjetnika, koja postaje dominantna publikacija interdisciplinarnih projekata.

Osim toga, knjiga dokumentira radove umjetnika nastale u sklopu projekta i predstavlja rješenja vizualnog identiteta i plakata projekta koje su oblikovali studenti TVZ-a.

Na znanstvenom skupu izlaže više predavača iz različitih područja, a detaljan program potražite na stranici organizatora.   

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 23.05.2018