Sjecište vizualnog, političkog i narativnog | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Sjecište vizualnog, političkog i narativnog

Izložba Blokada slika Maayan Amir i Ruti Sela istražuje odnose između osjetilne percepcije, neposluha, cenzure i napredne tehnologije te njihove poveznice s kontrolom slika.

19.07.2017 - 05.08.2017 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević

U srijedu, 19. srpnja, u 19 sati u Galeriji Miroslav Kraljević otvara se izložba Blokada slika umjetnica Maayan Amir i Ruti Sela.

Riječ je o novoj seriji njihovih radova koji se bave sjecištem vizualnog, političkog i pravnog. Radovi su nastali u okviru projekta Eksteritorij i istražuju odnose između osjetilne percepcije, neposluha, cenzure i napredne tehnologije te njihove poveznice s kontrolom slika.

Eksteritorij je dugoročni umjetnički projekt koji su Amir i Sela pokrenule 2009. godine, a posvećen je poticanju teorijskog, praktičnog i interdisciplinarnog proučavanja ekstrateritorijalnosti, odnosno isključenosti ili izuzetosti iz standardnog pravnog sustava unutar određenog područja. Projekt koristi koncept ekstrateritorijalnosti kako bi artikulirao kritiku struktura moći i sugerirao nove praktične, konceptualne i poetske mogućnosti.

Radovi koji čine Blokadu slika nastoje nadići ustaljene geografske i pravne ideje o tome što je ekstrateritorijalnost u odnosu na ljude i prostore te promišljaju kako je taj koncept moguće proširiti i primijeniti na režime informacija, reprezentacije i praksi koji proizvode "ekstrateritorijalne slike".

Izložba je otvorena do 5. kolovoza, a detaljnije informacije dostupne su na sljedećoj poveznici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 17.07.2017